Nettikirppis.info — Kaikenlaisten tavaroiden nettikirpputori


Auta säästämään luontoa "kierrättämällä" täysin syömäkelpoista, avaamattomissa pakkauksissa olevaa ruokaa

Käyttämällä Fiksuruoka.fi-palvelua voi säästää omissa ruokalaskuissa 20–90 prosenttia. Lisäksi ruoalle saa ilmaisen toimituksen kun tilauksen arvo on vähintään 35 euroa. Ruoat saa toimitetuksi DB Schenkerin noutopisteeseen. Myös toimituskuluissa voi ainakin kerran "kikkailla" liittymällä Fiksuruoka.fi:n uutiskirjeen tilaajaksi. (Uutiskirjeen tilaaja pysyy kärryillä parhaista tarjouksista ja uusista tuotteista — hän saa sähköpostitse alennuskoodin, jolla saa ilmaisen toimituskulun yli 25 € tilaukseen.)

Fiksuruoka.fi ostaa nettikaupassaan myytävät ruoat suomalaisilta valmistajilta, maahantuojilta, sekä tukkuketjuilta, joille on kertynyt poisto- ja jäännöseriä. Sellaiset erät olisivat muutoin vaarassa joutua hävitetyksi, eli kaatopaikan täytteeksi. Fiksuruoka.fi siis vähentää Suomen ruokahävikin määrää, ja siinä yhteydessä tarjoaa asiakkailleen hyviä tuotteita edulliseen hintaan.


Teetä puoleen hintaan ja halvemmalla.

Myös Matsmart toimii tällä alalla

Nettiosoitteessa www.matsmart.fi toimiva "kierrätysruoan" nettikauppa tarjoaa vähintään 20 euron arvoiseen tilaukseen lahjatuotteen. Se vaihtelee aika ajoin — tällä hetkellä se on Maraboun Piparkakku-suklaalevy. Sen normaali myyntihinta on vajaat kaksi euroa.

Fiksuruoan tapaan Matsmart myy verkkokaupassa pelastusta kaipaavia tuotteita, joita muutoin uhkaa hävikkiin päätyminen. Toisin sanoen käyttökelpoinen ja laadukas tuote, oli kyse ruokakomeron tai jääkaapin täytteestä, tai pesuaineesta, tai vitamiineista, ne joutuisivat kaatopaikalle esimerkiksi siksi, että:

Fiksuruoka.fi kuten Matsmartkin myy ainoastaan sellaisia tuotteita, jotka eivät tarvitse katkeamatonta kylmä- tai lämpöketjua. Esimerkiksi jäätelöitä tai maitoa ei näiden palvelujen kautta voi saada.

Parasta ennen vastaan viimeinen käyttöpäivä

Vaikka jollakin tuotteella olisi sen etiketissä tai pakkauksessa eilinen tai sitä vanhempi parasta ennen -päiväys, se ei tarkoita, että tuote muuttuisi kelvottomaksi. Se on valmistajan ilmoittama suositus. Tuotetta voi siis normaalisti nauttia myös tuon päivämäärän jälkeen. Se pätee esimerkiksi palasokeriin ja kahvipakettiin. Toisaalta viimeinen käyttöpäivä on kriittisempi juttu: tuotteen käyttöturvallisuutta ei voida taata mikäli sitä nautitaan viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Esimerkiksi einesruoka, kuten kanaviillokki, voi olla pilaantunut viimeisen käyttöpäivän jälkeen.